USR prezintă la Tulcea, viziunea economică din programul de guvernare

USR prezintă, la Tulcea, viziunea economică din programul de guvernare, în cadrul unui eveniment public ce va avea loc la Hotel Esplanada, sâmbătă, 11 mai, începând cu orele 13.00. Îi așteptăm alături de noi pe antreprenorii din județul Tulcea și pe toți cetățenii interesați.

Deputații Cristina Prună și Claudiu Năsui vor dezbate măsurile economice propuse de USR pentru 2020, atunci când va trebui să facem curat după PSD. La dezbatere va lua parte și candidatul tulcean la Europarlamentare, Elena Uram.

România are nevoie de o economie dinamică și fără birocrație, capabilă să aducă înapoi forța de muncă care a plecat în ultimii ani. Avem nevoie de locuri de muncă bine plătite care să îi țină pe români în țară.

Taxele excesive pe muncă țin românii în sărăcie și îi descurajează pe mulți să intre în câmpul muncii. Reducerea impozitării muncii trebuie să fie o prioritate pentru România. Astfel, una dintre principalele măsuri pe care le propunem, este “0 taxe pe salariul minim” deoarece considerăm că sărăcia nu trebuie taxată.

Propunem de asemenea măsuri pentru reducerea dezvoltării inegale între regiuni, prin investiții în infrastructura economică, de transport și energetică care să lege acele regiuni de restul țării și de Europa.

Regândim modul de a ajutare a antreprenoriatului prin transformarea schemelor de ajutor de stat în reduceri ale poverii fiscale pe muncă de care să beneficieze toți!

Principiile pe care le apărăm și de la care nu ne vom abate sunt stabilitatea și predictibilitatea. USR nu va crește taxele si impozitele, va elimina popririle abuzive, dosarele cu șină și cozile de la ghișee.

Câteva măsuri propuse spre dezbatere :
Reducerea taxarii muncii
Zero taxe pe salariul minim
Eliminarea supraimpozitării muncii cu normă parțială
Reducerea CAS la 20% – Obiectivul pe termen mediu
Eliminarea birocrației la înființarea unei firme
Digitalizarea interacțiunii cu statul român