Dan Barna în Tulcea: Problemele din Tulcea, rezultatul corupției și al clientelismului înrădăcinat

Dan Barna în Tulcea: Problemele din Tulcea, rezultatul corupției și al clientelismului înrădăcinat

Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, a ajuns, joi, 29 august, cu caravana strângerii de semnături în Tulcea și a oferit declarații de presă jurnaliștilor prezenți pe faleza din Tulcea. Candidatul Alianței USR PLUS la Președinția României va strânge semnături de-a lungul acestei săptămâni în toate județele din zona Dobrogei. 

“Problemele cu care se confruntă orașul și județul Tulcea sunt rezultatul corupției și al clientelismului înrădăcinat în structurile statului de zeci de ani. Un exemplu concret este recenta numire în funcție a guvernatorului Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Rezervația este o zonă importantă care a fost folosită ca monedă de schimb și de troc politic de 30 de ani încoace. Conducerea acestei rezervații a fost rezultatul unor înțelegeri politice, și nu a unor proiecte care să transforme zona Dunării într-o resursă de dezvoltare locală pentru Tulcea și regiune. Țara noastră trebuie să aplice principiul meritocrației și al competenței în numirile publice. România se poate schimba cu cetățeni și competenți. Asta propune și Alianța USR PLUS.”, a declarat președintele USR Dan Barna și candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale.

De asemenea, Dan Barna a vorbit despre soluțiile pentru a stopa migrația românilor, fenomenul care a afectat cel mai puternic România în ultimii zece ani. 

“În momentul de față, oamenii pe care i-am întâlnit în județele din Moldova, Bucovina și Dobrogea, îmi spun că se simt jumuliți și fugăriți de un stat care nu vrea decât să le ia banii pentru a-și acoperi cheltuielile. Un alt obiectiv de-al meu este să-i păstrăm în țară pe români și să-i convingem pe cei plecați să se întoarcă prin măsuri economice. Schimbarea trebuie să se întâmple acum, nu mai târziu.”, a conchis președintele USR Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale. 

Până pe 18 septembrie, Dan Barna va merge prin toate județele din țară pentru a strânge cele 200.000 de semnături necesare înscrierii candidaturii la Președinția României. Până în prezent, Dan Barna a fost în toate județele din Moldova și Bucovina, iar până la finalul acestei săptămâni se va afla județele din Dobrogea.