USR a ales candidații pentru conducerea CNA

Candidații selectați de Biroul Național al Uniunii Salvați România pentru nominalizarea la conducerea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) sunt Ștefan Voinea, ca membru titular, și Ștefan-Eugen Ghiorghieasa, membru supleant.

Cei doi candidați selectați au un istoric profesional impecabil și o experiență relevantă în domeniul audiovizual, iar USR își exprimă convingerea că vor asigura echilibrul dintre libertatea de exprimare, apărarea demnității umane și protejarea interesului public și vor contribui la respectarea pluralismului surselor de informare.

Ștefan Voinea este un tânăr cu vastă experiență în media. Timp de opt ani a administrat, ca director de marketing, activitatea celui mai mare ziar regional din România, Gazeta de Sud. În calitate de bursier al Departamentului de Stat American, în 2011, a dezvoltat portalul de informații și sesizări anticorupţie – anticoruptie.gds.ro. De asemenea, a luptat pentru etică şi profesionalism în presă, fiind co-autorul Codului Deontologic Unic al instituțiilor mass-media din România, adoptat de Convenţia Organizaţiilor Media în 2009.

Ștefan-Eugen Ghiorghieasa, propunerea USR pentru a fi membru supleant al CNA, are o experiență de peste 27 de ani în media, atât în presă cât și în televiziunea locală sau națională. Și-a început cariera ca realizator matinal la Radio VoxT Iași. A fost corespondent pentru BBC World timp de patru ani, iar ulterior a fost editor general de știri la diferite televiziuni naționale. În 2014 a fost producătorul general al studioului din București al Neptun TV și producătorul executiv ale emisiunilor de talk-show politic.

Consiliul Național al Audiovizualului are un rol vital pentru a construi un climat media în care deontologia şi interesul public să fie puse pe primul loc. CNA trebuie să fie un garant al decenței și calității editoriale, iar candidații USR au capacitatea de a contribui la construcția unei instituții funcționale, contrară cu ceea ce este în prezent.

Candidații urmează să fie audiați în Comisiile parlamentare permanente iar votul final va avea loc în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului.