Vicepreședintele USR Tulcea, Elena Uram, în cursa internă pentru alegerile europarlamentare

Biroul Județean al USR Tulcea a validat candidatura internă a vicepreședintelui filialei, Elena Uram, la ocuparea unul loc pe lista cu care partidul va participa la alegerile europarlamentare de anul viitor. Până la finalul perioadei de înscriere, în cursa pentru scrutinul din mai 2019 au intrat nu mai puțin de 86 de membri USR, printre care și colega noastră.

Pentru țara noastră și pentru Tulcea implict, vorbim despre un moment istoric: a început primul proces de tip ”primaries” (alegeri ”primare”) într-un partid din România. Adică selectarea candidaților partidului prin votul tuturor membrilor, un vot online care se va desfășura de-a lungul unei săptămâni, la finele lunii noiembrie. Niciun partid n-a mai făcut asta în România, vreodată.
Urmează validarea candidaturilor depuse, până în data de 28 septembrie, iar pe 1 octombrie va începe oficial campania electorală internă.

”Mă simt onorată de încrederea pe care mi-au acordat-o colegii din USR Tulcea și de sprijinul pe care știu că mi-l vor acorda în viitoarea campanie electorală internă. De asemenea, este o onoare, în sine, să particip la primele alegeri de tip <<primaries>> din istoria politicii românești. Noi, echipa USR Tulcea, ne vom lupta pentru ca județul nostru să aibă un candidat situat cât mai sus pe lista pentru europarlamentare. Asta pentru că vocea noastră trebuie să se audă mult mai clar la Bruxelles”, a spus Elena Uram, vicepreședintele USR Tulcea.

Elena Uram are 31 de ani, este unul dintre tinerii antreprenori români ambițioși care își fac loc cu îndărătnicie prin hățișul birocratic din țara noastră. A studiat comerțul și auditul la Acadamia de Studii Economice din București, vorbește engleza, franceza și araba. Are o bogată expertiză în domeniul achizițiilor și al dezvoltării afacerilor.

Muncește de la vârsta de 17 ani și a învățat de-a lungul timpului să asculte, să asimileze, să negocieze și să conducă. Totodată, este un om nou în politică, care își dorește să candideze la alegerile europarlamentare nu singur, ci având alături o echipă cum orice partid curat și-ar dori: USR Tulcea.

”Provin dintr-una din cele mai pașnice regiuni din lume, Dobrogea, unde 14 minorități trăiesc, de secole, în pace și armonie. Un exemplu nu doar pentru România, ci și pentru întreaga Europă. Pe de altă parte, bunicul meu patern, acum în vârstă de 90 de ani, face parte din cea mai veche comunitate slovacă din România, în Nădlac, în care activează la fel de energic ca în tinerețe. Cred cu tărie că federalismul nu este doar un curent temporar, ci reprezintă o soluție pentru viitorul Europei. Cred cu tărie într-o Europă federală, din care trebuie sa facă parte și România”, a mai spus Elena Uram.