USR inițiază o moțiune simplă împotriva ministrului Anti-Autostrăzi

USR inițiază o moțiune simplă împotriva ministrului Transporturilor, Lucian Șova, care de când a preluat ministerul nu a fost în stare să construiască niciun kilometru de autostradă, lucru care ține România în subdezvoltare.

Ultima declarație a ministrului, din cadrul ședinței Comisiei de Transporturi, potrivit căreia nu vrea construirea de autostrăzi pentru că ar crește salariile românilor, iar multinaționalele ar pleca din România către alte țări fără autostrăzi, este apogeul dovezilor de incompetență ale domnului Lucian Șova.

“Cele mari proiecte ale României, Târgu Mureș-Iași, Comarnic-Brașov și Sibiu-Pitești, au fost distruse și blocate de domnul Șova. În ceea ce privește Târgu Mureș-Iași, în februarie a reziliat proiectul pentru studii de fezabilitate înainte ca acesta să înceapă, în condițiile în care totul era în regulă pentru primii 100 de kilometri, dinspre Târgu Mureș, iar pentru ceilalți 200 de kilometri nu au lansat licitațiile nici până astăzi. Pentru Comarnic Brașov, a anunțat în ședință că se renunță la acordul cu Banca Mondială și că această autostradă va fi făcută de Comisia Națională de Prognoză din subordinea doamnei Dăncilă. Este halucinant ceea ce se întâmplă“, a declarat deputatul USR, Cătălin Drulă, membru în Comisia pentru transporturi și infrastructură.

USR cere demisia ministrului Lucian Șova ca urmare a incapacității sale de a derula proiecte de dezvoltare. Tot ce au văzut cetățenii până acum de la ministrul Transporturilor a fost o serie de declarații bășcălioase, începând cu cea potrivit căreia autostrăzile “vor fi terminate când vor fi gata”, imediat după ce a preluat mandatul. Astfel de atitudini denotă o mentalitate foarte gravă și dăunează profund dezvoltării României.

USR amintește că PSD a avut trei miniștri la Transporturi din 2016 până în prezent și până acum nu au reușit decât să inaugureze 15 kilometri de autostradă, terminați deja de guvernul anterior. Toți au fost miniștri slabi, dar domnul Șova este un dezastru veritabil.

“Un ministru cu o astfel de atitudine vis-a-vis de dezvoltarea infrastructurii nu are ce căuta în Guvern. Soluțiile USR pentru infrastructură sunt în două direcții: 1. folosirea bună a fondurilor europene și 2. profesionalizarea oamenilor. Dacă îl avem responsabil pe domnul Narcis Neaga, groparul autostrăzilor românești, în fruntea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere vom vorbi în continuare de 0 kilometri de autostradă și condamnarea României la înapoiere”, a declarat deputatul USR, Ionuț Moșteanu, membru în Comisia pentru transporturi și infrastructură.

USR a discutat despre susținerea moțiunii cu toate celelalte partide de opoziție și intenționează să o depună până miercuri, 20 iunie, în Parlament.

Puteți citi textul moțiunii în documentul atașat – MOȚIUNEA SIMPLĂ LUCIAN SOVA