Scrisoare deschisă adresată parlamentarilor de Tulcea: Nu mutilați Justiția!

Dragi concetățeni,

Asistăm îngrijorați, cu toții, la asaltul asupra justiției efectuat de câțiva exponenți ai clasei politice, respectiv președinții celor două partide aflate la putere și unii dintre colegii lor. Am ținut să subliniem acest lucru pentru că suntem convinși că majoritatea membrilor și simpatizanților PSD/ALDE nu privesc cu ochi buni modul în care li se pot schimba viețile doar pentru că o minoritate din rândurile lor are probleme penale și dorește să scape de ele dintr-un singur pix.

Grupul de penali e de rea voință și nici n-o mai ascunde. Este suficient să fi urmăriți ședințele comisiei speciale, unde domnul Iordache curmă din fașă orice inițiativă de bun simț a opoziției sau a organizațiilor profesionale invitate, unde domnul Nicolicea jignește de-a dreptul orice coleg care are o altă opinie, unde membri PSD sunt chemați prin birouri ascunse pentru a primi directive tocmai de la infractorul cu cea mai înaltă funcție în statul român, unde sunt momente în care îți este pur și simplă jenă de lipsa de inteligență și de cultură juridică a celor puși să decidă pentru noi.

Ei vor să izoleze Președintele României de tot ce înseamnă validare a procesului legislativ, ei vor să aducă magistrații sub comanda politicului, ei inventează instrumente juridice cu care să amenințe anchetatorii în exercițiul misiunilor lor, ei vor orice numai ca să ne poată fura nestingheriți în continuare, ca legea să se oprească doar la cei mici și neajutorați, adică la voi, la noi, la toți cei care plătim taxe ca să susținem acest circ perpetuu împreună cu averile lor nemăsurate.

Dragi concetățeni, a, să se pună, prin acțiunile lor, împotriva vieților noastre, a carierelor și, până la urma, a bunăstării. Iată de ce solicităm parlamentarilor tulceni, indiferent de culoare politică, să se îndrepte, așa cum votul primit de la alegători precum și bunul simț le-o cere, împotriva acestor legi, iar la dezbaterea din Parlament să le respingă.

Cerem, de asemenea, șefilor locali de partid și mai ales celor de la putere să uzeze de influența lor, cât mai este posibil, pentru a stopa acest atac nefiresc și neasumat prin programul de guvernare cu care au câștigat alegerile. Toate proiectele lor generoase, podul peste Dunăre, Bursa de pește, faleza Dunării, proiectele de modernizare a orașului sau județului, toate acestea vor deveni doar simple intenții pe hârtie într-o țară în care climatul politic și juridic ajunge să fie influențat de o mână de disperați având probleme cu legea, pentru că nimeni din investitorii care doreau să ne ajute nu va mai avea curajul să își înceapă treaba.

Finalmente, cerem domnilor Ștefan Ilie, Horia Teodorescu, Victor Tarhon, Octavian Popa, George Șișcu, Vasile Gudu, Anișoara Radu, Lucian Simion, Eugen Orlando Teodorovici și Ion Ganea să se exprime public referitor la acest subiect care frământă întreaga populație a României. Să spună tare și clar, negru pe alb, ce cred și ce vor face pentru sau împotriva acestor legi. Românii au dreptul să știe ce gândiți și vrei să faceți pentru ei. Dumneavoastră aveți obligația să le spuneți.

Nu în ultimul rând, îi invităm pe tulcenii care susțin lupta împotriva mutilării justiției să le trimită parlamentarilor noștri, pe e-mail, scrisoarea atașată acestei postări. Iată adresele lor:

Deputați
1. Lucian Simon (PSD) – [email protected], [email protected]