Manevre pesediste la evaluarea proiectelor cultural-sportive finanțate de Consiliul Local Tulcea

USR Tulcea dezaprobă ferm vicierea procedurii de evaluare a proiectelor depuse de ONG-uri pentru obținerea finanțării nerambursabile de la Consiliul Local, o viciere la care a pus umărul consilierul municipal PSD, Mircea Teodorescu, pe modelul patentat de Cristian Ganciu, purtătorul de cuvânt al primarului Constantin Hogea.

Consilierul PSD, membru al Comisiei de evaluare a proiectelor non-profit, a găsit de cuviință ca, imediat după prima zi a procedurii de evaluare, să publice pe Facebook două file din dosarul depus de asociația sportivului nostru de suflet, Ivan Patzaichin. Cu un comentariu ironic pe care nu mai are rost să îl… comentăm: ”Să da, să nu… D”.

Amenințarea subtilă de a respinge finanțarea Festivalului Internațional a Bărcilor cu Vâsle – RowMania (ajuns la ediția a VIII-a), pe criterii strict politice, nu face cinste grupului pesedist din Consiliul Local Tulcea, despre care se știe deja că are ordin pe unitate să pună bețe în roate oricărui proiect care nu este ”din zona PSD”. Pe de altă parte, foile cu pricina nu erau, în mod cert, destinate publicării, în contextul în care dosarele sunt în plin proces de evaluare.

Ne declarăm dezamăgiți că acești consilieri locali, cetățeni ca și noi și cu țelul de altfel declarat de a susține dezvoltarea cultural-sportivă și turistică a orașului nostru, aleg să își bată joc exact de acele proiecte care duc mai departe, mult mai bine decât o fac autoritățile, numele comunității noastre: Tulcea. Iar Ivan Patzaichin este nu doar un nume, ci un brand de care toți ar trebui să avem mare grijă, iar cu atât mai mult cei care i-au conferit, de altfel, distincția de Cetățean de Onoare a municipiului Tulcea!