Copiii din Isaccea merită un loc de joacă în care să se simtă în siguranță!

Parcul Cipolino, din Isaccea, situat în imediata vecinătate a primăriei, pare mai degrabă un loc plin de capcane decât unul de agrement. Lăsând la o parte aspectul neprimitor și neîngrijit dat de lipsa copacilor și de gunoaiele omniprezente, mobilierul urban pus la dispoziția copiilor este de-a dreptul periculos.

L-am testat cu un copil de trei ani și am plecat de la ”locul faptei” cu julituri și cu gândul că ar fi mai bine să i se pună lacăt. Din patru tobogane, unul are tabla ruptă, cu risc de tăiere pentru cei mici, unul are aterizarea precipitată într-un dâmb de pământ (cu asigurarea genunchilor juliți), unul cu viraj este greșit sprijinit și răstoarnă copilul pe parcurs. Toate cu găuri mai mult sau mai puțin periculoase în plasticul ros de vreme.

Leagănele par și ele dintr-un film prost: niciunul drept și fiind situate la înălțimi diferite, ba chiar două neavând suportul de sub șezut. Zona de baschet pare să rezerve și ea surprize: dacă vrei sa ieși teafăr de pe teren, mai bine te limitezi la a da lovituri fixe la coș. Dalele sparte fac imposibilă orice deplasare în siguranță.

Piesa de rezistență sunt, însă, stâlpii de iluminat, vreo zece, fiecare dotat cu o cutie legată cu sârmă pe care trecerea timpului a șters mesajul “Nu atingeți stâlpii, nici chiar firele căzute la pământ. Pericol de electrocutare!”. Nimic mai logic într-un parc pentru copii, nu-i așa?

Să admitem că universalul covor protector al spațiilor de joacă nu a ajuns încă la Isaccea, dar ”pericol de electrocutare” atestat și șters de vreme e totuși prea mult și pentru un parc depășit! Așteptăm cu interes reacția Primăriei Isaccea și impresiile isăccenilor.

De asemenea, am sesizat deja Protecția Consumatorilor, pentru ca inspectorii să meargă la Isaccea, să verifice acest loc de joacă și să-l închidă (până la remedierea tutror deficiențelor constatate). Toți copiii merită să beneficieze de condiții de siguranță atunci când se joacă!