Caravana candidatilor Aliantei 2020 USR PLUS, la alegerile europarlamentare, a fost la Tulcea.

Caravana candidatilor Aliantei 2020 USR PLUS, la alegerile europarlamentare, a fost la Tulcea.

Ieri 24 aprilie, Caravana Aliantei 2020 USR PLUS pentru alegerile Europarlamentare a fost la Tulcea.
Actiunea a inceput in jurul orei 11, in Piata Civica a municipiului Tulcea, unde candidatii Aliantei, impreuna cu membri USR Tulcea si Plus Tulcea, au discutat cu cetatenii despre obiectivele Aliantei 2020 USR PLUS in Parlametul European.
Candidatii Aliantei, Dacian Ciolos, Nicolaie Stefănută si candidatul tulcea Elena Uram au dat declaratii presei locale.

“Vrem sa transmitem mesajul, ca aceste alegeri sunt mult mai importante decât strict pentru interesul de a trimite niște europarlamentari buni în Parlament European. Din punctul nostru de vedere aceste Alegeri Europarlamentare sunt ca un fel de referendum, în care românii vor decide dacă vor pentru România în continuare o cale europeană.
Eu cred că românii în marea lor majoritate sunt pro europeni și acum e momentul să demonstreze lucrul acesta. De aceea e important sa venim la vot pe 26 mai si sa ne exprimam pozitia.
Tulcenii sunt printre cei care pot beneficia cel mai mult de Uniunea Europeana. Tulcea, județul Tulcea și Delta Dunării, este beneficiarul singurului program integrat de dezvoltare teritorială și ar fi printre cei care ar avea cel mai mare interes ca România să rămână apropiată și foarte prezentă în Uniunea Europeană” a declarat Dacian Ciolos.

Un mesaj pentru tulceni a transmis si Nicolaie Stefănută , diplomat european, care asigura legatura dintre Parlamentul European si Congresul American: “Mesajul meu pentru tulceni este ca ei fac parte din europa, sunt poarta Europei. Toate capacitățile portuare și fluviale trebuie dezvoltate așa încât zona asta să profite ca lumea de legătura cu Europa și legătura cu alte națiuni. Pe partea cealaltă a Mării Negre, în Georgia se dezvoltă porturi importante pentru transportul de mărfuri. Problema este la noi.”

Deasemenea, candidatul tulcean la alegerile Europarlamentare Elena Uram, a declarat: “Avem nevoie de transport de mare tonaj pe fluviu, avem nevoie de retehnologizare, de ambarcațiuni de mare tonaj.
Avem construcții de nave la Tulcea, însă antreprenorii și companiile românești nu pot beneficia de fonduri europene pentru achiziția lor. Pe de altă parte trebuie să ne ocupăm și să ne asigurăm că există fonduri pentru lucrari de dragare in Delta Dunarii”

Dupa amiaza, caravana Aliantei 2020 USR PLUS s-a deplasat in comuna Casimcea unde a avut loc o intalnire cu fermierii din zona. Au fost abordate subiecte legate de situatia sistemelor de irigatii, a subventiilor pentru agricultura si proiectelor pe care europarlamentarii Aliantei ar trebui sa le faca in Parlametul European pentru ajutarea agricultorilor romani.
La aceasta discutie candidatul Aliantei 2020 USR PLUS la Europarlamentare Dacian Ciolos, inginer agronom de profesie si fost Comisar European pe teme de agricultura, s-a simtit ca pestele in apa, incantand audienta prin claritatea si competenta mesajelor sale, dand dovada de o cunoastere aprofundata a problemelor cu care se confrunta agricultura romaneasca.
Aceasta dovedeste o data in plus, necesitatea promovarii competentei in structurile de conducerea statului si a reprezentatilor nostri in Parlamentu European.