Pentru un oraș european și prosper, un primar vizionar!

Pentru un oraș european și prosper, un primar vizionar!

Valentin Bodur este candidatul USR la Primăria Tulcea.
Colegul nostru este un antreprenor tulcean cu o bogată experiență în a iniția, planifica și realiza proiecte.
Prima lui societate comercială (Bodur SRL) a fost înființată în anul 1991 și funcționează și astăzi.
O altă companie la care a fost inițiator și acționar, a fost Total Inter Media SRL, cunoscută tulcenilor ca TIMnet, primul Internet Service Provider din Tulcea în cadrul căruia a realizat rețeaua de telecomunicații care și azi stă la baza rețelei Digi din Tulcea.
Are experiență în lucru în echipă, în coordonarea activității unor grupuri mari de participanți și în gestionarea relațiilor cu autoritățile publice.
“Activitatea de antreprenor pe care am desfășurat-o până acum, a fost puternic influențată de un spirit vizionar.
În anul 1998 am inițiat proiectul TIMnet, care își dorea realizarea unei rețele de acces public la Internet pentru municipiul Tulcea. Pe vremea aceea nimeni nu anticipa “explozia” care avea să urmeze în acest domeniu. Viziunea mea de la acea vreme s-a dovedit a fi una de succes.
Motivat de acest spirit, doresc să propun tulcenilor, o abordare curajoasă și vizionară a viitorului orașului nostru.
Consider că principala activitate care ne-ar putea ridica orașul este cea de servicii turistice. Suntem la porțile Deltei și ar trebui să profităm de aceasta.
Probabil că unii dintre voi ați văzut în alte țări, fie și numai în Bulgaria cum ar trebui să arate o zonă de servicii turistice.
Din păcate zona centrală de interes turistic, faleza Dunării din Tulcea, a rămas încremenită în “epoca comunistă” și pe lângă faptul că nu oferă facilitățile necesare, dar din cauza stării avansate de degradare, conferă și o imagine de oraș părăsit.
Această stare de fapt trebuie schimbată și consider una din prioritățile pe care ar trebui să le aibă viitorul primar este să găsească și să implementeze proiecte și soluții care să transforme imaginea orașului nostru, dintr-un oraș părăsit într-un oraș turistic de succes.
De asemenea, consider că singura cale de însănătoșire a politicii romanești este participarea mai activă a cetățenilor la deciziile societății. Un alt proiect al meu, consultarepublica.ro, va crea cadrul pentru o astfel de participare.
Astfel, unul din proiectele pe care intenționez să-l implementez prin intermediul platformei consultarepublica.ro va fi Consilierul local virtual. Prin intermediul acestei inițiative USR va pune la dispoziția cetățenilor o aplicație on-line pe care vor fi încărcate proiectele de HCL propuse de USR și vor fi dezbătute și votate de cetățeni, înainte de a fi promovate în Consiliul Local.
Un alt proiect la care țin foarte mult și care va putea fi aplicat prin intermediul platformei, este bugetarea participativa.
Bugetul Participativ este un instrument de management deschis, incluziv și transparent, care permite participarea reală a cetățenilor la guvernarea orașului, aceștia putând decide în mod direct cum se va cheltui un procent clar definit în acest sens din bugetul de investiții.” Valentin Bodur

Descarcă proiectul consultarepublica.ro aici:
https://consultarepublica.ro/

De ce am intrat în politică (postarea Nu mă judeca înainte să mă cunoști)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2326537027634347

Mai multe despre Valentin Bodur aici:
https://tulcea.usr.ro/valentin-bodur/